زهرا غلامی: براساس گزارشی که پایگاه استنادی علوم جهان (ISC) تهیه کرده، ایران در دو سال 2015 و 2014 رتبهی 16 تولید علم را کسب کرده است. همچنین در سال 2014 در میان 20 کشور برتر دنیا، رتبهی چهارم رشد علم را داشته است.
محمدجواد دهقانی، سرپرست این پایگاه اعلام کرده که کمیت تولید علم تنها یکی از معیارها در رتبهبندی کشورها است. از دیگر موارد دخیل در این رتبهبندی میتوان به سیاستهای مهم آن کشور در زمینهی علم، اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی پژوهشهای انجام شده و مرجعیت آنها اشاره کرد. مهمترین معیار هم تعداد مقالههای پژوهشی منتشر شده در ژورنالهای علمی مهم و معتبر بینالمللی است.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام این اطلاعات را با بررسی «اسکوپوس» (Scopus) تا پایان سال 2015، یعنی نهم دی ماه 94 به دست آورده است. اسکوپوس یک پایگاه دادهای عظیم کتابشناسی حاوی چکیدهها و استنادهای مقالههای آکادمیکی است که در ژورنالهای معتبر چاپ شدهاند. این آمار نشان میدهند که ایران رتبهی 16 تولید علم را در سال 2015 میلادی از میان 20 کشور برتر کسب کرده است. البته همچنان اطلاعات مربوط به میزان تولید علم دیگر کشورها در حال کامل شدن است. بنابراین رتبهی دقیق کشور چند ماه پس از پایان سال میلادی معلوم میشود.