«نارنجی پوش» بیست و سومین اثر بلند داریوش مهرجویی کارگردان مطرح سینمای ایران است، که آثار بزرگ و ماندگاری را خلق کرده است.
داریوش مهرجویی متولد ۱۷ آذر ۱۳۱۸ در تهران است. وی در نوجوانی به موسیقی علاقهمند بود و در ۱۷ سالگی به سینما گرایش پیدا کرد. تحصیلات مقدماتی را در تهران به پایان برد و بیست ساله بود که برای ادامهٔ تحصیل به کالیفرنیا در آمریکا رفت. نخستن به خواندن سینما رو آورد، اما خیلی زود سینما را رها کرد و به فلسفه پرداخت و در سال ۱۳۴۴ از دانشگاه یوسیالای در لسآنجلس لیسانس فلسفه گرفت. در همین سال سردبیری نشریهٔ پارس ریویو در لسآنجلس را بهعهده گرفت و سال بعد به تهران آمد و در سال ۱۳۴۶ نخستین فیلم خود به نام «الماس ۳۳» را ساخت، که نه فروش چندانی داشت و نه توانست توجه
منتقدین را به خود جلب کند.
مهرجویی در سال ۱۳۴۸ با همکاری غلامحسین ساعدی فیلمنامهٔ «گاو» را از روی یکی از داستانهای کوتاه «عزادارن بیل» نوشتهٔ ساعدی نوشت و کارگردانی کرد. این فیلم برای مهرجویی و سینمای ایران جوایز متعددی را در جشنوارههای بینالمللی به ارمغان آورد. «گاو» هم از نظر تجاری و هم از نظر هنری فیلم موفقی از کار درآمد و به موج نوی سینمای ایران شکل داد.
داریوش مهرجویی تاکنون جوایز بسیاری را به سبب ساخت برخی از فیلمهایش از جشنوارههای بینالمللی و داخلی به دست آورده است. وی علاوه بر فیلمسازی، نوشتن رمان و ترجمه را هم در کارنامه خود دارد.
حال و به مناسبت اکران «نارنجی پوش»، این نظرسنجی را ایجاد کرده و از شما مخاطبان عزیز می خواهیم که در آن شرکت کرده و بهترین فیلم داریوش مهرجویی را به سلیقه خودتان انتخاب کنید. لطفا دلیل و معیار انتخابتان را نیز ذکر نمایید.
در این نظرسنجی سینمانگار شرکت کنید، نظر خود را به صورت کامنت بیان کنید و با نظرات دیگران آشنا شوید.
فیلم شناسی داریوش مهرجویی:
● الماس ۳۳(۱۳۴۶)
● گاو(۱۳۴۸)
● آقای هالو(۱۳۴۹)
● پستچی(۱۳۵۱)
● دایره مینا(۱۳۵۷)
● مدرسهای که میرفتیم(۱۳۵۹)
● اجارهنشینها(۱۳۶۵)
● شیرک(۱۳۶۶)
● هامون(۱۳۶۸)
● بانو(۱۳۷۰)
● سارا(۱۳۷۱)
● پری(۱۳۷۳)
● لیلا(۱۳۷۵)
● درخت گلابی(۱۳۷۶)
● داستانهای جزیره(اپیزود اول، دختردایی گمشده)(۱۳۷۷)
● میکس(۱۳۷۸)
● بمانی(۱۳۸۰)
● مهمان مامان(۱۳۸۲)
● سنتوری(۱۳۸۵)
● فرش و فرشته(فیلم کوتاه) از اپیزودهای فرش ایرانی(۱۳۸۵)
● روزهای آشنایی(اپیزود اول، طهران، تهران)(۱۳۸۷)
● آسمان محبوب(۱۳۸۸)
● همه دانا(۱۳۸۹)
● نارنجیپوش(۱۳۹۰)